צבא צפון קוריאה, הידוע רשמית בשם צבא העם הקוריאני (KPA), הוא שלוחת הכוחות המזוינים של צפון קוריאה. היא הוקמה ב-1948 ומאז נמצאת בשליטת מפלגת הפועלים השלטת של קוריאה.
ה-KPA הוא הצבא הרביעי בגודלו בעולם, עם כוח מוערך של למעלה ממיליון אנשי שירות פעיל, כמו גם 7.7 מיליון אנשי מילואים נוספים. הוא מורכב מכוחות קרקע, חיל הים, חיל האוויר וכוחות מבצעים מיוחדים.
הצבא של צפון קוריאה ידוע בדגש הרב שלו על אידיאולוגיה ונאמנות למפלגת השלטון, כשבכל יחידה משובצים קצינים פוליטיים כדי להבטיח נאמנות לממשלה. ה-KPA ידוע גם בכוח הארטילרי האדיר שלו, הפרוס לאורך הגבול עם דרום קוריאה ומסוגל לגרום נזק משמעותי לסיאול, בירת דרום קוריאה.
צבא צפון קוריאה ידוע גם בפיתוח של נשק גרעיני וטילים בליסטיים, שגרמו לדאגה בינלאומית משמעותית ולסנקציות. בשנים האחרונות ערכה צפון קוריאה מספר ניסויים גרעיניים וטילים, והמשיכה לפתח את יכולותיה הצבאיות למרות הלחץ הבינלאומי לעצור את תוכניות הנשק שלה.
למרות עוצמתו הצבאית המשמעותית, צבא צפון קוריאה ידוע גם בתנאי החיים הירודים ובמחסור במשאבים לחייליו. דיווחים על עריקות ועריקות של חיילים צפון קוריאנים היו נפוצים, מה שמעיד על חוסר שביעות רצון בקרב השורות.
היחידות בצבא
צבא צפון קוריאה, הידוע רשמית בשם צבא העם הקוריאני (KPA), מורכב ממספר יחידות, שלכל אחת תפקידים ואחריות ספציפיים. חלק מהיחידות העיקריות ב-KPA כוללות:
- כוחות היבשה: כוחות היבשה של ה-KPA אחראים על פעולות לחימה קרקעיות, לרבות סיור, סיור ופעולות התקפיות והגנתיות.
- חיל הים: הצי של ה-KPA אחראי להגנה על מימי החוף של צפון קוריאה ולביצוע פעולות ימיות. חיל הים מאורגן בטייסות, שייטות וכלי שיט בודדים.
- חיל האוויר: חיל האוויר של ה-KPA אחראי על מתן סיוע אווירי במהלך פעולות לחימה, תוך שימוש במגוון כלי טיס, לרבות מטוסי קרב ומסוקים.
- כוחות מיוחדים: יחידות הכוחות המיוחדים של ה-KPA הינן יחידות מאומנות ומתמחות במיוחד המבצעות פעולות חשאיות ומיוחדות, לרבות משימות סיור, חבלה וחילוץ בני ערובה.
- יחידות תמיכה: ל-KPA פועלות גם יחידות תמיכה שונות, לרבות יחידות לוגיסטיקה, רפואה והנדסה, המעניקות תמיכה חיונית לכוחות הלוחמים במהלך הפעילות.
השלטון בצפון קוריאה
צפון קוריאה היא מדינה חד-מפלגתית הנשלטת על ידי מפלגת הפועלים של קוריאה (WPK), שנמצאת בשלטון. המנהיג הנוכחי של צפון קוריאה הוא קים ג'ונג און, שירש את אביו, קים ג'ונג-איל, ב-2011.
המערכת הפוליטית בצפון קוריאה מבוססת על האידיאולוגיה של Juche, המדגישה הסתמכות עצמית ועצמאות מהשפעה חיצונית. הממשלה שומרת על שליטה הדוקה על כל היבטי החברה, כולל התקשורת, החינוך והכלכלה.
ממשלת צפון קוריאה ידועה בהפרות זכויות האדם שלה, כולל דיכוי פוליטי, עבודת כפייה ושימוש במחנות כלא. חופש הביטוי וההתכנסות מוגבלים מאוד, וחוסר הסכמה אינו נסבל.
הצבא הצפון קוריאני הוא מוסד מרכזי במדינה, והוא בעל פוליטיזציה ואינדוקטרינציה רבה באידיאולוגיה של מפלגת השלטון. היכולות הצבאיות של המדינה מהוות מקור מרכזי לגאווה לאומית, והממשלה השקיעה רבות בפיתוח נשק גרעיני וטילים בליסטיים.
למרות הבידוד והסנקציות הכלכליות שלה, צפון קוריאה הצליחה לשמור על אחיזתה בשלטון וממשיכה להמשיך בתוכניות הנשק הגרעיני והטילים הבליסטיים שלה. הקהילה הבינלאומית קראה לקוריאה הצפונית להיכנס למשא ומתן דיפלומטי ולהפסיק את תוכניות הנשק שלה, אך ההתקדמות לקראת פתרון שלום לסכסוכים במדינה הייתה איטית.
החיים בצפון קוריאה
החיים בצפון קוריאה נשלטים בכבדות על ידי הממשלה ומאופיינים בהיעדר חירויות אישיות, גישה מוגבלת למידע וכלכלה מתקשה.
הממשלה שולטת בכל היבטי החיים, כולל התקשורת, החינוך והכלכלה. אזרחים נדרשים להקפיד על חוקים ותקנות מחמירים, וחוסר הסכמה אינו נסבל. דיכוי פוליטי, עבודת כפייה ושימוש במחנות כלא נפוצים, והפרות זכויות אדם נפוצות.
הגישה למידע מוגבלת מאוד בצפון קוריאה, כאשר הממשלה שולטת בכל כלי התקשורת ומצנזרת מידע חיצוני. לאזרחים יש גישה מוגבלת לאינטרנט והם אינם מורשים לתקשר בחופשיות עם העולם החיצון.
כלכלת צפון קוריאה היא ריכוזית מאוד ונשלטת על ידי המדינה, עם גישה מוגבלת לסחורות וטכנולוגיה זרות. זה הוביל למחסור במזון ולכלכלה מתקשה, עם אזרחים רבים שחיים בעוני.
החינוך הוא חובה וחינמי בצפון קוריאה, אך מתמקד מאוד באידיאולוגיה של מפלגת השלטון. הפולחן הדתי אינו מעודד, ואזרחים נדרשים להשתתף באירועים וטקסים המאושרים על ידי הממשלה.
למרות האתגרים הללו, החברה הצפון קוריאנית מאופיינת גם בתחושת קהילה חזקה ונאמנות לממשלה. הממשלה מספקת צרכים בסיסיים כמו דיור ושירותי בריאות, ולעתים קרובות אזרחים מגויסים לפרויקטים ואירועים קולקטיביים.
בסך הכל, החיים בצפון קוריאה נשלטים ומוגבלים בכבדות, עם גישה מוגבלת לחירויות אישיות ולהזדמנויות כלכליות.
צפון קוריאה וישראל
צפון קוריאה וישראל אינן מקיימות יחסים דיפלומטיים רשמיים, והיחסים ביניהן נחשבים עוינים.
צפון קוריאה ידועה כמספקת תמיכה צבאית וטכנולוגית למדינות וארגונים עוינים לישראל, כולל איראן וסוריה. בנוסף, צפון קוריאה הייתה מעורבת בפיתוח טילים וטכנולוגיה גרעינית, מה שעורר דאגה וסנקציות בינלאומיות.
ישראל, לעומת זאת, הייתה מבקרת קולנית של הפרת זכויות האדם ותוכנית הנשק הגרעיני של צפון קוריאה. ישראל גם תמכה במאמצים בינלאומיים להטיל סנקציות על צפון קוריאה, והייתה מעורבת ביוזמות שונות למעקב אחר פעילותה הגרעינית של צפון קוריאה.